Ponnyklubbens Anton

PK´s Anton (PK = ponnyklubbens) är ponnyklubbens gullehäst, han har behändig storlek, knappt 80 cm hög. Han kom till Kicki och hennes familj på ett lite annorlunda och speciellt sätt, lite längre ner på sidan kan du läsa om hur. Först vill vi ge lite information om Anton och hans familj.

Anton är född på stuteri Gestüt Seedeich som är ett minishetlandstuteri. Hans riktiga namn är Seedeihs Anton och han är född den 23/5 2011. Han är en av nio föl som föddes på stuteriet 2011, klicka vidare på länken om du är nyfiken och läsa mer om det. http://www.seedeich-minishettys.de/

anton huvudbild

Antons mamma & pappa

Anton är e (e = pappa): ML´s Apache – född 1990 och är 83 cm hög.
http://www.seedeich-minishettys.de/pony.php?id=1

Anton är u (u = mamma): Shettyhofs Emmely – född 2003 och är 86 cm hög.
http://www.seedeich-minishettys.de/pony.php?id=11
Både Antons mamma och pappa är skäckar (tvåfärgade fux/vit). De bor på samma gård där det föds 9 stycken föl varje år. En del säljs men många behålls för framtida avel. Efter att Anton kom till världen har hans mamma bara fått stoföl, så Anton har många ”småsyrror”.

Så här gick det till…

Antons väg till Sverige började när hans uppfödare hade en fölunge till Oldenburgförbundets höstauktion. Fölet skulle auktioneras bort och pengarna skulle gå till välgörande ändamål. Då fick Evelyns (Kickis dotter) kille Fabian upp ögonen för uppfödaren och kontaktade honom då Evelyn länge velat ha en shettis som sällskap till unghästarna när de är ute på tävling. Alltså en ”sällskapsdam” till de stora tävlingshästarna så de inte behöver vara  oroliga när att bli ensamma på transporten.

Fabian åkte upp och träffade uppfödaren och fick titta på alla hästarna som gick i en jättestor flock. Han valde ut Anton som då var 2 år gammal. Evelyn visste ingenting…! Så till julaftonskvällen kom lilla söta Anton in i huset vid julklappsutdelningen. Fabian hade byggt en liten ramp så Anton kunde komma upp för de snöbelagda trapporna. Helt orädd traskade han in i hallen där granen och julklapparna låg. Det blev en julafton som ingen kommer att glömma, inte ens Anton som självklart hade egna klappar under granen.

anton julafton

Arbetssysslor

Anton har varit på flera olika ”jobb” bland annat i Tyskland. Han är alltid ivrig när han ser lastbilen framställd, man behöver knappt leda honom upp för rampen, han vill in och vet precis var han ska stå. Självklart har han fått exakt lika täcke  som de stora tävlingshästarna, så han får känna sig lite extra fin på resorna. Anton klipps på vintern så han inte blir för varm, han behandlas precis som de stora stjärnorna om inte aningen bättre… Nu skall han vara i Sverige och ha ett långt och skönt sommarlov. Lite jobbar han såklart, han har full koll på alla och allt och gnäggar så fort någon kommer in eller lämnar stallet. Anton kommer följa med ponnyklubben på olika upptåg, han verkligen ÄLSKAR att få vara i centrum och få vara med när det händer spännande saker. Han har bland annat gått banan på Gothenburg Horse Show tillsammans med Agrias profilryttare Douglas Lindelöw och Agrias maskot hunden Agge.

anton i lastbil

Med början år 2016 har Anton även fått en egen serie! Serien ritas av Maria Wigelius, och presenteras i de nyhetsbrev som skickas ut till medlemmarna, och även här på hemsidan. Serien handlar om de bus som den riktiga Anton hittar på.

AntonAgria