Många vill köra Ponnykampen

I år är det återigen dags för Ponnykampen, som presenteras av Agria. Tävlingen riktar sig mot ungdomar på travbanan och har 24 lag anmälda runt om i Sverige. Deltävlingarna är nu i full gång. 

Elin Westerlund är projektledare för Ponnykampen 2017, och ser fram emot tävlingssäsongen.

–          Det ska bli himla spännande att åka runt till de olika travbanorna i Sverige och se vad lagen har åstadkommit vad gäller laganda, hejaklacker och ramsor, säger en entusiastisk Elin.

Samtliga deltävlingar körs i sommar, från Jägersro travbana i söder till Dannero travbana i norr. De lag som samlar på sig mest poäng under deltävlingarna kommer att mötas i en final på Sundbyholms travbana den 11 november. Förra året var de just Sundbyholm som tog hem segern i Ponnykampen. 24 lag är anmälda, vilket gör att det är bäddat för en tuff kamp om finalplatserna.

–          Vi är väldigt glada och stolta över att få vara med som huvudsponsor för en cup som riktar sig till unga inom travsporten. Att dessutom ha en tävlingsform som omfattar både travloppet, kunskapen och hejarklacken ser vi som ett stort plus, säger Maria Blom Sydow, tf Affärsområdeschef för Häst och Lantbruk på Agria Djurförsäkring, som sponsrar Ponnykampen.

Härlig stämning i hejarklacken!